Chef Arena s Martinem Žídkem
27. 11. 2023
Dnes si Karel Šimůnek do nové epizody Chef Areny nepozval kuchaře, ale člověka, který má ke gastronomii ve svém povolání velmi blízko. Jeho hostem je generální ředitel hotelu NH Collection Prague Carlo IV Martin Žídek. Jaké byly jeho začátky v hotelu Hilton? Jaké zkušenosti nasbíral při studiu v Austrálii? A proč jeho dcera studuje hotelovou školu v zahraničí? To se dozvíte při poslechu dnešního dílu.
Dnes si Karel Šimůnek do nové epizody Chef Areny nepozval kuchaře, ale člověka, který má ke gastronomii ve svém povolání velmi blízko. Jeho hostem je generální ředitel hotelu NH Collection Prague Carlo IV Martin Žídek. Jaké byly jeho začátky v hotelu Hilton? Jaké zkušenosti nasbíral při studiu v Austrálii? A proč jeho dcera studuje hotelovou školu v zahraničí? To se dozvíte při poslechu dnešního dílu.
68 minut
Chef Aréna na Hitrádiu
- 16. 10. 2024Chef Arena se Zdeňkem KřížkemV této epizodě Chef Arény přivítá moderátor Karel Šimůnek Zdeňka Křížka, bývalého šéfkuchaře hotelů Mandarin a Boscolo, který se nyní věnuje otevírání nových podniků. Jaké jsou jeho zkušenosti z působení v luxusních hotelech a restaurac ích? Jak a proč se rozhodl vydat na vlastní cestu. A jak těžké je najít talentované zaměstnance? V rozhovoru se také dozvíte, jaké výzvy s sebou přináší provoz vlastních restaurací.77 minut
- 9. 10. 2024Chef Aréna s Vladimírem VaníčkemŠéfkuchař restaurace Mlýnec, která patří do skupiny Zátiší Group, Vladimír Vaníček byl hostem Karla Šimůnka v podcastu Chef Aréna. Jakým výzvám čelí šéfkuchař v renomované restauraci umístěné přímo u Karlova mostu? Jak se vypořádává s každodenní rutinou v kuchyni? A jak se změnilo kuchařské řemeslo a proč je tak důležitá týmová práce.Pokud vás zajímá svět vysoké gastronomie a chcete nahlédnout do zákulisí jedné z nejznámějších restaurací v Praze, tato epizoda je přesně pro vás!67 minut
- 4. 10. 2024Chef Aréna se Zuzanou SoudkovouV této epizodě Chef Arény si moderátor Karel Šimůnek pozval mladou naději české gastronomie Zuzanu Soudkovou, která ve svých 22 letech pracuje jako sous-chef v olomoucké restauraci Long Story Short. Co ji na kuchařině nejvíc baví, jaké jsou její vzory a jak zvládá pracovní tlak? Jaké byly její první krůčky v gastronomii a jakým výzvám musela čelit? Dozvíte se také, co ji na kuchařině nejvíce baví, jaké jsou její vzory a že jejím snem je mít jednou vlastní bistro s lokálními surovinami.51 minut
- 22. 8. 2024Chef Arena s Alba HořoviceV dnešním díle podcastu se dozvíte o fungování české firmy s dlouholetou tradicí ve výrobě profesionálních kuchyňských spotřebičů, dorazil k nám totiž obchodní ředitel Alba Hořovice Jaroslav Černý. Jak vypadá předchůdce dnešních sporáku, tzv. sporokrb? Jaký výrobek a proč dodává firma do věznic? A jsou Češi patrioti, kteří umí být hrdí na tradiční české značky? Poslechněte si celý dnešní díl.42 minut
- 22. 7. 2024Chef Arena s Adamem RůžičkouHostem Karla Šimůnka v dnešní epizodě podcastu Poslouchej mě je spolumajitel společnosti Objednáme s.r.o. Adam Růžička. Jak došel k n ápadu vytvořit pokladní a objednávkový systém pro menší restaurace, které na rozvoz jídla nechtějí využít velké portály? A v čem je pro tyto restaurace jeho sytém výhodnější? Jaká je jeho osobní zkušenost s prací v gastronomii? Poslechněte si dnešní epizodu.47 minut
- 8. 7. 2024Chef Arena s Marcelem JinochemHostem dnešní epizody je Marcel Jinoch – člověk, který podle svých slov opustil dream job v New Yorku, aby mohl své zkušenosti z Manhattanu přenést do Prahy. Jak se od původní práce v marketing dostal k barmanství? A proč se rozhodl s novým oborem bez předchozích zkušeností začínat v Americe? Jak prožíval covid v Americe? A jak a kde se aktuálně snaží zlepšit kulturu pití v České republice? Poslechněte si celý díl.67 minut
- 24. 6. 2024Chef Arena s Hibi RamadanV dnešním díle Chef Areny nakoukneme pod pokličku arabské kuchyně. Hostem je totiž majitelka arabského Prostě bistra v Plzni Hibi Ramadan, kterou můžete mimo jiné znát i z televizní soutěže MasterChef. Jaká byla její cesta k vaření? A kdy přišel nápad, otevřít si arabské bistro v Čechách, kde se snaží lidi přesvědčit, že arabská kuchyně se nerovná jen kebab. A jak má vypadat správný hummus? Poslechněte si celou dnešní epizodu.54 minut
- 10. 6. 2024Chef Arena s Pavlem BrožemHostem další epizody podcastu Chef Arena je šéfkuchař restaurace Seasons v hotelu Hilton Prague Pavel Brož. S Karlem Šimůnkem si povídali o tom, jaká byla jeho cesta ke kariéře kuchaře, jaké všechny země procestoval a jak ho jeho cestovatelské zkušenosti ovlivnili. Řeč přišla také na chléb, který je Pavlovým mistrovským dílem. Jaký chléb se peče v Anglii? Jak se v Hiltonu snaží přispět k udržitelnosti a jak zacházejí se sezónními surovinami?62 minut
- 16. 5. 2024Chef Arena se Zdeňkem StřížkemDnešním hostem Karla Šimůnka je kuchař a pořadatel Burgerfestu Zdeněk Střížek. Proč jsou burgery poslední roky takovým fenoménem? Jak se z fastfoodového pokrmu stala gurmánská věc? A jak se dá v tomto ohledu pracovat s nastupující generací, ve které je spousta vegetariánů a veganů? O tom, jak má vypadat správný burger a jak se dělá catering na hudebním festivalu je dnešní díl podcastu Chef Arena.61 minut
- 29. 4. 2024Chef Arena s Adrianou HromadovouV dnešní epizodě podcastu Chef Arena usedne za mikrofon společně s Karlem Šimůnkem skvělá cukrářka Adriana Hromadová. Jak začala její cukrářská kariéra ve Skotsku? Jak vypadal její dezert, který obsahuje pramen z Mariánských lázní? A jak složité je v Česku uživit se cukrařinou? Poslechněte si celý rozhovor.37 minut