Chef Aréna na Hitrádiu
Celkem 34 epizod
Chef Arena s Martinem Žídkem
27. 11. 2023
Dnes si Karel Šimůnek do nové epizody Chef Areny nepozval kuchaře, ale člověka, který má ke gastronomii ve svém povolání velmi blízko. Jeho hostem je generální ředitel hotelu NH Collection Prague Carlo IV Martin Žídek. Jaké byly jeho začátky v hotelu Hilton? Jaké zkušenosti nasbíral při studiu v Austrálii? A proč jeho dcera studuje hotelovou školu v zahraničí? To se dozvíte při poslechu dnešního dílu.
Dnes si Karel Šimůnek do nové epizody Chef Areny nepozval kuchaře, ale člověka, který má ke gastronomii ve svém povolání velmi blízko. Jeho hostem je generální ředitel hotelu NH Collection Prague Carlo IV Martin Žídek. Jaké byly jeho začátky v hotelu Hilton? Jaké zkušenosti nasbíral při studiu v Austrálii? A proč jeho dcera studuje hotelovou školu v zahraničí? To se dozvíte při poslechu dnešního dílu.
68 minut
68 minut
Další epizody
- 12. 12. 2024Chef Arena s Tomášem VrbouV této epizodě Chef Areny moderátor Karel Šimůnek přivítal Tomáše Vrbu, podnikatele z Poděbrad, který se z instalatéra stal majitelem devíti úspěšných podniků. Tomáš sdílí svou cestu od neplánovaného začátku v gastronomii až po provozování restaurací, barů a pekárny. Diskutují o specifikách podnikání v menších městech, potřebě nabídnout zákazníkům kvalitu i přívětivost, a také o tom, jak zvládat náročné chvíle, jako byly začátky podnikání či pandemie. Tomáš také otevřeně mluví o svých plánech na další rozvoj, včetně projektu zámecké zahrady.39 minut
- 22. 11. 2024Chef Arena s Adamem MatuškouV této epizodě moderátor Karel Šimůnek přivítal Adama Matušku, sládka a zakladatele pivovaru Matuška. Diskutovali o jeho podnikání a o tom, jak vznikl koncept hospod „Dva kohouti“. Adam sdílí svůj přístup k pivovarnictví, výzvy spojené s tvorbou originálních konceptů a důležitost spolupráce s partnery, jako je Ambiente. Hovoří také o filozofii značky a vysvětluje, jak za každým detailem stojí promyšlené rozhodnutí – od designu sklenic až po způsob čepování. Nechybí ani příběhy z osobního i profesního života, které ukazují jeho vášeň pro kvalitu a inovace.60 minut
- 13. 11. 2024Chef Arena s Filipem TöpferemV tomto dílu Chef Arény přivítal Karel Šimůnek Filipa Töpfera, známého jako „Husí král,“ který se v gastronomii pohybuje s vášní a netradičním humorem. Filip sdílí příběh svého podnikání – od prvních prodejů husích jater na trzích až po dnešní široký sortiment kvalitní drůbeže a dalších potravin. Společně diskutují o výzvách, se kterými se setkal, o tvrdé práci, která mu pomohla dosáhnout úspěchu a o jeho přístupu k zákazníkům. Filip také prozradí, jak dělá marketing trochu jinak – vztah se zákazníky si buduje neformální a zábavnou cestou.55 minut
- 6. 11. 2024Chef Arena s Danielem BurešemV novém dílu Chef Arény se moderátor Karel Šimůnek potkal v pivovaru Římská s Danielem Burešem, který se podělil o své zkušenosti z kuchařského prostředí - od natáčení soutěže Hell’s Kitchen až po výzvy šéfkuchaře. Jak se k soutěži dostal a jak ho nakopla k větší kreativitě? A co ho vedlo k tomu, aby se stal šéfkuchařem ve známé pražské restauraci Zátiší? Dozvíte se také, proč je podle něj důležité mít vášeň pro řemeslo, udržovat disciplínu a jak podporuje mladé kuchaře. Poslechněte si novou epizodu.48 minut
- 23. 10. 2024Chef Arena s Martinem ŠtanglemV této epizodě Chef Areny si Karel Šimůnek pozval Martina Štangla, šéfkuchaře restaurace Štangl. Rozhovor o tom, jaké je vedení podniku, který nese vaše jméno a jaký je význam lokálních surovin a spolupráce s farmáři. Jak se vyvíjela Martinova filozofie o vaření a co podle něj lidi na restauracích nejvíce láká? Poslechněte si celou epizodu.72 minut
- 16. 10. 2024Chef Arena se Zdeňkem KřížkemV této epizodě Chef Arény přivítá moderátor Karel Šimůnek Zdeňka Křížka, bývalého šéfkuchaře hotelů Mandarin a Boscolo, který se nyní věnuje otevírání nových podniků. Jaké jsou jeho zkušenosti z působení v luxusních hotelech a restauracích? Jak a proč se rozhodl vydat na vlastní cestu. A jak těžké je najít talentované zaměstnance? V rozhovoru se také dozvíte, jaké výzvy s sebou přináší provoz vlastních restaurací.77 minut
- 9. 10. 2024Chef Aréna s Vladimírem VaníčkemŠéfkuchař restaurace Mlýnec, která patří do skupiny Zátiší Group, Vladimír Vaníček byl hostem Karla Šimůnka v podcastu Chef Aréna. Jakým výzvám čelí šéfkuchař v renomované restauraci umístěné přímo u Karlova mostu? Jak se vypořádává s každodenní rutinou v kuchyni? A jak se změnilo kuchařské řemeslo a proč je tak důležitá týmová práce.Pokud vás zajímá svět vysoké gastronomie a chcete nahlédnout do zákulisí jedné z nejznámějších restaurací v Praze, tato epizoda je přesně pro vás!67 minut
- 4. 10. 2024Chef Aréna se Zuzanou SoudkovouV této epizodě Chef Arény si moderátor Karel Šimůnek pozval mladou naději české gastronomie Zuzanu Soudkovou, která ve svých 22 letech pracuje jako sous-chef v olomoucké restauraci Long Story Short. Co ji na kuchařině nejvíc baví, jaké jsou její vzory a jak zvládá pracovní tlak? Jaké byly její první krůčky v gastronomii a jakým výzvám musela čelit? Dozvíte se také, co ji na kuchařině nejvíce baví, jaké jsou její vzory a že jejím snem je mít jednou vlastní bistro s lokálními surovinami.51 minut
- 22. 8. 2024Chef Arena s Alba HořoviceV dnešním díle podcastu se dozvíte o fungování české firmy s dlouholetou tradicí ve výrobě profesionálních kuchyňských spotřebičů, dorazil k nám totiž obchodní ředitel Alba Hořovice Jaroslav Černý. Jak vypadá předchůdce dnešních sporáku, tzv. sporokrb? Jaký výrobek a proč dodává firma do věznic? A jsou Češi patrioti, kteří umí být hrdí na tradiční české značky? Poslechněte si celý dnešní díl.42 minut
- 22. 7. 2024Chef Arena s Adamem RůžičkouHostem Karla Šimůnka v dnešní epizodě podcastu Poslouchej mě je spolumajitel společnosti Objednáme s.r.o. Adam Růžička. Jak došel k nápadu vytvořit pokladní a objednávkový systém pro menší restaurace, které na rozvoz jídla nechtějí využít velké portály? A v čem je pro tyto restaurace jeho sytém výhodnější? Jaká je jeho osobní zkušenost s prací v gastronomii? Poslechněte si dnešní epizodu.47 minut